Premierul britanic Boris Johnson a promis că va rămâne un ”prieten de neclintit al Ucrainei, în timp ce ţara îşi continuă lupta eroică împotriva invaziei Rusiei”, într-un preambul scris al discursului Reginei Elizabeth a II-a, susţinut în deschiderea Parlamentului, marţi, potrivit CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Nu vom clinti – şi nu ne vom ceda până când Putin nu va eşua”, a declarat premierul britanic Boris Johnson.

”Această ţară s-a confruntat cu provocări fără precedent în istoria recentă. Am deschis calea în răspunsul la atacul brutal al lui Putin asupra Ucrainei, adunând lumea împotriva agresiunii sale (n.r. Rusiei) şi impunând sancţiuni pentru a pedepsi Rusia”, a mai afirmat Johnson.

Discursul Reginei este un eveniment semnificativ atât în calendarul regal, cât şi în cel politic.

Discursul reprezintă una dintre cele mai importante îndatoriri simbolice ale monarhului şi constituie elementul esenţial al ceremoniei de deschidere a Parlamentului.

De asemenea, discursul este folosit pentru a introduce agenda legislativă a Guvernului, iar cuprinsul acestuia este dezbătut cu înverşunare de parlamentari câteva zile după aceea.

Regina Elizabeth a II-a nu a fost prezentă din cauza unor ”probleme de mobilitate”, potrivit Palatului Buckingham. Discursul a fost citit în schimb de fiul său, Charles, Prinţul de Wales.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.