Primarul Iaşiului Mihai Chirica face apel la membrii PMP să dea dovadă de reţinere şi de înţelepciune şi să nu amestece treburile de partid cu activitatea primăriei, în urma unei altercaţii între membri ai PMP, în care a fost implicat şi Petru Movilă, city manager în primăria Iaşi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Primarul municipiului Iaşi Mihai Chirica a afirmat marţi că îşi exprimă regretul în legătură cu conflictul izbucnit în interiorul PMP şi face un apel public către toţi cei implicaţi să se comporte cu înţelepciune astfel încât aceste tensiuni să nu se răsfrângă şi asupra imaginii Primăriei şi a oraşului, în general. 

„Regret că, uneori, viaţa politică din Iaşi nu se desfăşoară în condiţii de normalitate şi că anumite evenimente din sfera politicii pot afecta imaginea Primăriei Municipiului Iaşi. Din păcate, tensiunile din cadrul PMP se resfrâng indirect şi asupra administraţiei publice ca urmare a statutului domnului Petru Movilă (membru PMP) de City Manager al Municipiului Iaşi, funcţie de mare demnitate şi responsabilitate publică. Nu am dreptul şi nici nu îmi doresc să mă implic în viaţa politică a altui partid, dar sunt obligat să fac un apel către toţi membrii PMP, indiferent de statut şi tabăra din care fac parte, să dea dovadă de reţinere şi înţelepciune şi să nu amestece treburile interne ale unei formaţiuni politice cu activitatea Primăriei", a declarat edilul Mihai Chirica.

Totodată, primarul Chirica îşi exprimă "totala dezaprobare faţă de orice act de violenţă".

Edilul aminteşte că în Consiliul Local, prestaţia celor doi consilieri PMP este una benefică pentru comunitatea ieşeană.

Fără voturile reprezentanţilor PMP, primarul Mihai Chirica nu ar avea majoritate în Consiliul Local.

Liderul PSD Iaşi senatorul Maricel Popa a cerut marţi primarului Mihai Chirica să-l demită pe city-managerul oraşului, Petru Movilă, lider al PMP, în urma unei altercaţii pe care acesta ar fi avut-o în sediul partidului cu un coleg de partid.

City-managerul Iaşiului, Petru Movilă, şef al filialei Iaşi a taberei Eugen Tomac din PMP, este acuzat că a lovit luni un fost coleg de partid. Acesta din urmă venise să îl întrebe pe Movilă când eliberează sediul partidului, după ce Cristian Diaconescu a schimbat conducerea de la PMP Iaşi, noul lider local fiind consilierul judeţean Adrian Acostoaiei.

Dan Ştefan susţine că a fost îmbrâncit şi strâns de gât de către Petru Movilă şi adaugă că are zgârieturi pe faţă şi în zona gâtului, dar şi probleme la un ochi. Ştefan a afirmat că s-a dus la Poliţie unde a depus o plângere pentru agresiune, apoi a mers la Institutul de Medicină Legală pentru a scoate certificat medical.

La rândul său, Petru Movilă a declarat că este o campanie de denigrare hărţuire la adresa sa şi că Dan Ştefan a venit la sediu ca să-l provoace.

Movilă a declarat că doar l-a împins pe Dan Ştefan şi a anunţat că la rândul său a depus plângere la Poliţie împotriva acestuia.

 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.