După antrenorul Dan Petrescu, preşedintele CFR Cluj, Cristian Balaj, fost arbitru, îl acuză şi el pe Istvan Kovacs pentru prestaţia de la meciul cu FCSB, dar şi pe adversari pentru presiunea pusă pe central.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"(n.r. - despre faza cartonaşului roşu) Faza este discutabilă, are acoperire regulamentară, îi doresc să arbitreze în finala Champions League şi îl voi urmări dacă va mai acorda roşu la o asemenea fază. Supărarea mea este ce s-a întâmplat până la acea eliminare. Şi nu mă mir că a dat la această fază discutabilă cartonaş roşu, atât timp cât am avut situaţii în care nu avea voie să greşească. S-a speriat, i-a fost frică, a fost influenţat de declaraţiile dinainte de meci? Omrani face alunecare cu mâna pe sol, regulamentul spune că dacă loveşte mâna nu este intenţie, el dă henţ în momentul în care mingea l-a lovit în piept pe Omrani şi într-o fază în care Petrila scăpa spre poartă. La începutul jocului, faulturi la mijlocul terenului, în care am jucat mingea clar, fluieră şovăielnic cu frică, nu cumva să supere pe cineva pentru că jucătorul a rămas căzut şi a mieunat pe teren. Nu mă aşteptam să nu avem un arbitraj de Champions League. Presiunile pe care le face asupra arbitrilor aduc greşeli. Ăsta este motivul pentru care se fac aceste presiuni. Într-un asemenea meci trebui să fii cât mai exact, nu te gândeşti că vei fluiera în aşa fel încât să nu-i superi pe cei care au făcut presiune înaintea meciului. Noi am ales să fim eleganţi şi nu aş vrea să ascund înfrâgerea în spatele arbitrajului. Noi suntem principalii vinovaţi. Am luat un gol în momentul în care eram nouă jucători pe teren, în urma unei devieri. Ei au avut şi alte ocazii, în momentul în care am fost cu un om mai puţin pe teren, avem partea noastră  de vină, numai că aşteptam mult mai mult în acest joc. Acele imperfecţiuni nu aveau voie să fie şi au dat impresia că a avut o oarecare teamă. La Boateng, a revenit corect şi a dat cartonaş galben, iar Vali Gheorghe se plimba în cârcă, îl ţinea pe adversar, era o ţinere prelungită, dar nu a mai revenit să dea cartonaş galben. Şi sunt multe lucruri care, din punctul meu de vedere, nu aveau ce să caute pe teren. Nu mă ascund în spatele arbitrajului, numai că simţeam nevoia să clarific acest lucru. Şi încă o dată sublinez, nu mai faceţi presiuni, pentru că nu avem prietenii cu arbitrii, nu avem abritri care au greşit în favoarea noastră, în jocuri pe care să le câştigăm, comparativ cu adversarii, care au avut de multe ori de câştigat. Dacă federaţia priveşte cu indiferenţă, se pare că-i încurajează (n.r. - pe cei care pun presiune). Noi am ales să fim eleganţi, să protejăm arbitrii şi să spunem că vrem doar un arbitraj corect, că nu inflenţăm şi nu mergem la arbitri, ori acele acuze care s-au făcut au avut ţinta să se întâmple ceea ce s-a întâmplat pe terenul de joc. Sunt dezmăgit, atât pot să spun, clar am şi o parte de subiectivism, dar dacă o să vedeţi ce s-a întâmplat până la eliminare... O să scot fazele de arbitraj şi o să le prezint, ca să vedeţi că nu vorbesc prostii", a declarat Balaj.

Formaţia CFR Cluj a fost învinsă, duminică seară, pe teren propriu, cu scorul de 1-0 (0-0), de echipa FCSB, într-un meci din etapa a cincea a play-off-ului Ligii 1. Clujenii au jucat în inferioritate numerică mai mult de o repriză. În clasament, între cele două echipe mai sunt acum doar două puncte. Este prima victorie a FCSB pe terenul echipei CFR Cluj după opt ani.

Golul a fost marcat de Octavian Popescu ‘74.

Clasamentul play-off-ului este următorul: 1. CFR Cluj – 45 de puncte, 2. FCSB – 43, 3. Universitatea Craiova – 39, 4. FC Voluntari – 30, 5. Farul Constanţa – 28, 6. FC Argeş – 27.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.