Pompierii au reuşit să lichideze, după aproximativ şase ore de la izbucnire, incendiul care a cuprins una dintre halele fostei fabrici de ţigări ce i-a aparţinut omului de afaceri Zaher Iskandarani. Potrivit IGSU, nu au fost identificate valori ridicate de poluare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Încendiul a izbucnit în jurul orei 18.00 şi a fost lichitat puţin înainte de ora 00.00, joi seară.
 
”Incendiul a fost lichidat. În urma măsurătorilor efectuate, nu au fost identificate valori ridicate de poluare în atmosferă”, transmite IGSU.
 
Potrivit ISU Timiş, incendiu a izbucnit într-o hală în care erau depozitate aparate de jocuri electronice. Risca să se extindă la un alt compartiment al halei, unde erau depozitate azotat de amoniu lichid şi pesticide, însă acestea au fost îndepărtate de pompieri, pentru a nu exista pericolul unei explozii. 
 
”Pentru deplasarea către locul interventiei au fost alertate următoarele forţe şi mijloace: Detaşamentul 2 de Pompieri Timişoara, Detaşamentul 1 de Pompieri Timişoara, Detaşamentul Lugoj de Pompieri,  Staţia de Pompieri Buziaş,  Staţia de Pompieri Sânnicolau Mare, Staţia de Pompieri Făget,  Staţia de Pompieri Deta cu 4 autospeciale de primă intervenţie şi comandă APIC, 12 Autospeciale de stingere cu apă şi spumă ASAS, 2 Autoscări S42, 1 Autospecială CBRN,  1 SMURD B, 6 Ofiţeri, 54 subofiţeri. 3 Servicii Voluntare Pentru Situaţii de Urgenţă”, a transmis ISU Timiş.
 
Au fost mobilizate şi echipaje din Arad.
 
”Trei autospeciale de stingere cu o capacitate de 5000 litri apă şi 800 spumă de la Detasamentul Arad, Garda 2 Chişineu Criş si Detaşamentul Sebiş au plecat în urmă cu aproximativ 1 oră în sprijin la ISU Timiş pentru a interveni la un incendiu ce se manifestă la ieşirea din Timişoara spre Jimbolia”, a transmis ISU Arad.
 
După lichidarea incendiului, pompierii vor mai rămâne la faţa locului pentru a se asigura că nu sunt focare ascunse. Urmează apoi ca reprezentanţii ISU Timiş să stabilească de la ce a pornit focul.
 
Hala afectată face parte din fosta fabrică de de ţigări care i-a aparţinut lui Zaher Iskandarani. Acesta a fost condamnat în anul 2014 la cinci ani de închisoare cu executare în dosarul de contrabandă cu ţigări în care a fost judecat pentru că a prejudiciat statul cu aproximativ două milioane de lei.
 
Iskandarani, care a avut mai multe afaceri în zona Banatului, a fugit din ţară, fiind dat în urmărire internaţională.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.