Rusia acuză joi Ucraina de bombardarea a două sate ruseşti de frontieră, unul cu elicoptere, acuzaţii care nu pot fi verificate şi care alimentează temeri cu privire la o escaladare a conflictului cu Ucraina, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Comitetul rus de anchetă, însărcinat cu principalele invertigaţii, acuză că două elicoptere ucrainene ”echipate cu armament greu” au intrat în Rusia şi au efectuat ”cel puţin şase atacuri aeriene vizând imobile locuite în satul Klimovo”, în regiunea Briansk.

Şapte persoane - inclusiv un bebeluş - au fost rănite ”în diverse grade”, acuză Comitetul.

Guvernatorul regiunii Briansk, Aleksandr Bogomaz a anunţat anterior un bombardament la Klimovo, fără să facă precizări.

Potrivit agenţiei ruse de presă Interfax, care citează un oficial de la Ministerul rus al Sănătăţii, şapte persoane au fost rănite în acest sat au fost spitalizate, inclusiv două în stare ”gravă”.

Klimovo se află la aproximativ zece kilometri de frontiera cu Ucraina şi are aproximativ 13.000 de locuitori.

”Forţe armate ucrainene au tras asupra satului Klimovo. Două imobile locuite au fost avariate în bombardament şi există răniţi în rândul locuitorilor”, a acuzat guvernatorul regiunii Briansk, Aleksandr Bogomaz.

Aceste persoane rănite ”sunt pe cale să primească întreaga asistenţă medicală” necesară, anunţă Aleksandr Bogomaz într-un comunicat postat pe Telegram, precizând că salvatori au fost trimişi la faţa locului.

Ulterior, guvernatorul regiunii Belgorod, care se învecinează, de asemenea, cu Ucraina, a acuzat forţe ucrainene de bombardarea unui sat - Spodariuşino.

Nicio persoană nu a fost rănită şi nu au avut loc pagube materiale, însă autorităţile au evacuat Spodariuşino şi satul Bezimrno, a anunţat într-o postare pe Telegram guvernatorul Viaceslav Gladkov.

AFP scrie că nu a putut să verifice aceste acuzaţii în mod independent.

Rusia, care a lansat la 24 februarie o ofensivă militară în Ucraina, a acuzat în mai multe rânduri forţele de la Kiev de atacuri pe teritoriul rus.

Serviciile ruse de securitate (FSB), citate de agenţia oficială rusă de presă Tass, au acuzat joi Ucraina de faptul că a ”lovit” un post de frontieră.

La începutul lui aprilie, guvernatorul regiunii Belgorod, care se învecinează cu Briansk şi situată de asemenea la frontieră, a acuzat o incursiune cu elicoptere ucrainene, care au atacat un depozit de carburant.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.