Vicepremierul ucrainean Irina Vereşciuk a declarat că 4.354 de persoane au fost evacuate luni din zonele în care luptele continuă, inclusiv câteva sute din Mariupol, unde forţele ruse îşi întăresc poziţia, transmite CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Vereşciuk a precizat că 556 de persoane au fost evacuate din Mariupol şi alte 3.298 de persoane din alte oraşe din sudul Ucrainei, inclusiv Melitopol şi Berdiansk, care sunt ambele ocupate de forţele ruse. 

Evacuaţii au fost duşi în oraşul Zaporojie.  

Vereşciuk a mai precizat că peste 500 de persoane au fost evacuate din localităţi din regiunea Donbas, care au fost aproape constant bombardate în ultimele zile. 

Toate oraşele au suferit distrugeri la scară largă, deoarece centrul ofensivei ruse s-a mutat în zonă.  
 
Oficialul a afirmat că, ”pentru a treia zi consecutiv, ocupanţii încalcă acordurile pentru a asigura trecerea unui convoi de autobuze din Zaporojie pentru a evacua oamenii din Berdiansk (la aproximativ 80 de kilometri de Mariupol), Tokmak şi Enerhodar”.  

”Îi ţin la punctul de control din Vasîlivka”, a transmis oficialul.  

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.