Preşedintele rus Vladimir Putin catalogheazădrept o ”provocare grosolană şi cinică” a autorităţilor ucrainene descoperirea unor cadavre de civili în oraşul Bucea, după retragerea forţelor ruse din regiunea Kiev, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Vladimir Putin a evocat ”provocarea grosolană şi cinică din partea regimuluide la Kiev în oraşul Bucea” într-o convorbire la telefon, miercuri, cu premierul ungar Viktor Orban, a anunţat într-un comunicat Kremlinul.

Aceasta este prima reacţie a preşedinteluirus în acest dosar, care a provocat un val de indignare în lume.

Înaintea lui Putin, alţi oficiali ruşi au negat orice atrocitate a Moscovei la Bucea, iar Kremlinul a catalogat drept o ”falsificare” imagini care surpind cadavre pe străzi în acestoraş, publicate începând din weekend de presă.

O purtătoare de cuvânt a diplomaţiei ruse, Maria Zaharova a acuzat miercuri lideri şi presa din Occident de faptul că ”dau un verdict «vinovat» împotriva ţării noastre (...) fără măcar să fi verificat ceva”.

”Această falsificare criminală a fost inventată pentru a justifica viitoarea serie de sancţiuni” vizând Moscova, a denunţat ea.

Zaharova a acuzat presa occidentală de faptul că este ”complice” a atrocitţilor de la Bucea,.

Ea susţine că partea ucraineană fie a executat civili la Bucea, fe a transportat cadavre în acest oraş în vederea acestei ”înscenări”.

Teza rusă a unei ”înscenări” ucrainene cu cadavre la Bucea ”nu poate fi susţinută”, având în vedere imagini satelitare care au fost difuzate, a denunţat miercuri Guvernul german.

”Aceste imaginiarată că victime descoperite de presă în weekendul trecut zăceau acolo de cel puţin de la 10 martie”, pe când forţe ruse se aflau în regiune, a subliniat, la Berlin, un purtător de cuvţnt al Guvernului german, Steffen Hebestreit.

Armata rusă acuză Ucraina de faptul că organizează ”scenarii” de acelaşi fel în maimulte alte localităţi din care s-au retras trupele ruse.

Rusia desfăşoară, de la 24 februarie, o ofensivă militară în Ucrana.

Împotriva acestei intervenţii, ţări din Occident au impus Moscovei sancţiuni economice fără precedent de dure.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.