Oficialii Sindicatului Equitas din Penitenciarul pentru femei de la Târgşor, din judeţul Prahova, anunţă că au introdus proces în instanţa de judecată, cerând acordarea sporurilor pentru condiţii grele de muncă, vătămătoare sau periculoase, pentru ultimii trei ani. Dosarul a fost introdus pe rolul Tribunalului Prahova.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„În data de 04.04.2022  am înaintat către Tribunalul Prahova , prin avocat, o acţiune prin care solicitam recalcularea  diferenţelor rezultate din neacordarea drepturilor salariale, respectiv recalcularea sporurilor din perioada concediului de odihnă. Practic solicităm acordarea  sporurilor pentru condiţii grele de muncă, vătămătoare sau periculoase, pentru ultimii 3 ani, aşa cum Curtea Europeană de Justiţie şi  zeci de instanţe din ţară au decis. Conform Deciziei ANP nr 997/28.09.2021  şi a Deciziei nr 23din 2021  a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie aceste sporuri sunt acum incluse în perioada concediilor, însă solicităm acordarea lor retroactiv”, transmite, miercuri, Sindicatul EQUITAS, afiliat Federaţiei Poliţiştilor de Penitenciare.
 
Sindicaliştii solicită Guvernului României „să respecte legile ţării” şi cer cerem  aplicarea Legii-cadru nr. 153/2017 privind salarizare personalului plătit din fonduri publice, act normativ suspendat din anul 2021.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.