Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a anunţat că pandemia se află pe un trend descrescător, înregistrându-se scăderi atât în secţiile care internează pacienţi COVID, dar şi în secţiile ATI.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Alexandru Rafila a prezentat, marţi, într-o conferinţă de presă, situaţia pandemiei în ţara noastră.
 
Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei
“În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 3.047 cazuri noi, 27 de decese, fără decese anterioare. Un trend descrescător în secţiile care internează pacienţi COVID – 2.377 la nivel naţional şi, de asemenea, un trend descrescător la ATI – 360 de persoane. Suntem cam la 20% din totalul paturilor ATI ocupate de pacienţi infectaţi. Rata de pozivitate, în jur de 9%, 33.000 de teste realizate pentru cele trei mii de cazuri diagnosticate”, a explicat ministrul Sănătăţii. 
 
El a precizat că rata bazală de reproducere este una subunitară, această situaţie înregistrându-se în cele mai multe ţări europene. 
 
“De asemenea, rata bazală de reproducere 0,92. Lucrul acesta nu este caracteristic doar pentru România se manifestă în toată regiunea europeană a OMS şi sunt în momentul de faţă doar câteva ţări în regiune care au o rată de reproducere de peste 1 ceea ce se corelează cu o dinamică descendentă a pandemiei în regiunea europeană a Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii”, a mai transmis Alexandru Rafila.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.