Un culoar umanitar din oraşul portuar ucraunean Mariupol urmează să fie operaţional luni, anunţă luni vicepremierul Irina Vereşciuk, în pofida unor amânări repetate, relatează CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Drumul va funcţiona pentru transport privat. În total 15 autobuze de evacuare au plecat deja de la Zaporojie către Mariupol”, anunţă Vereşciuk.

Şapte autobuze însoţite de o delegaţie a Comitetului Internaţional al Crucii Roşii (CICR) au ajuns duminică la Manhuş, precizează ea, iar delegaţia CICR vrea să continue drumul de la Manhuş la Mariupol, împreună cu autobuzele.

În cazul în care CICR ajunge la Mariupol cu autobuzele, ar avea loc prima evacuare organizată din acest oraş bombardat intensiv.

”Vom continua să evacuăm oameni de la Severodoneţk, Popasna, Lîsîceansk, Rubijne şi din satul Nîjnie din regiunea Lugansk”, localităţi situate în estul Ucrainei în care au loc confruntări armate şi bombardamente intensive, anunţă Vereşciuk.

”Ocupanţii încalcă în mod constant armistiţiul şi trag în convoiae umanitare în regiunea Lugansk. Poliţişti, militari şi şoferi curajoşi ajută locuitori să evacueze, conduşi de şeful administraţiei Lugansk”, declară ea.

Mariupolul este bombardat intensiv de săptămâni de zile de către forţe ruse, iar o evacuare în siguranţă s-a dovedit imposibilă.

Autorităţile ucrainene denunţă o criză umanitară în acest oraş portuar.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.