Corpurile celor ”patru membri ai echipajului au fost recuperate de la locul accidentului de către un elicopter de salvare norvegian de tip Sea King din escadronul 330 şi urmează să rămână la Bodø (nord) până vor fi transporttate în Statele Unite”, anunţă într-un comunicat Forţele armate norvegiene, care nu dezvăluie identitatea victimelor, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Un avion de tip MV-22B Osprey, care aparţinea Corpului Puşcaşilor Marini, la bordul căruia se aflau patru americani a ”dispărut” vineri seara de pe radare, în condiţii meteorologice dificile, au anunţat serviciile locale de salvare.

Vremea rea a complicat căutările, iar o operaţiune de salvare nu a putut avea loc sâmbătă.

”Intervenţia s-a desfăşurat cu bine, însă a fost dificilă. Ei au putut să ia morţii. Aceasta a fost priopritatea”, a anunţat duminică seara, într-o conferinţă de presă, un reprezentant al poliţiei,  Kristian Vikran Karlsen, şeful anchetei.

Potrivit primelor elemente, avionul s-ar fi ”lovit” de munte.

Potrivit postului public norvegian de televiziune NRK, cutia neagră a avonului a fost recuperată.

Avionul se afla într-o misiune de antrenament, în cadrul exerciţiului Cold Response, la care iau parte 200 de avioane şi aproximativ 50 de nave, care continuă aşa cum s-a prevăzut, cu măsuri duplimentare, din cauza condiţiilor meteorologice efavorabile.

Aceste manevre - care durează până la 1 aprlie - vizează să testeze capacitatea Norvegiei de a primi întăriri externe în cazul unei agresiuni a uneiţări terţe, în baza Articolului 5 al Chartei NATO, care-o ibligă pe membrii ALianţei Nord-Atlantice să intervină în ajutorul unui stat membru atacat.

Forţa Experdiţionară a Puşcaşilor Marini II a anunţat, ulterior, că cei patru puşcaşi marini făceau parte din “Raging Bulls”, din Escadronul Medium Tiltrotor 261 de la baza aeriană a Corpului Puşcaşilor Marini New River, în North Carolina.

Potrvit USNI News, cei patru puşcaşi marini sunt căpitanul Matthew J. Tomkiewicz de la Fort Wayne, în Indiana, căpitanul Ross A. Reynolds de la Leominster, în Massachusetts, sergentul de artilerie James W. Speedy de la Cambridge, în Ohio, şi căptanul Jacob M. Moore de la Catlettsburg, Kentuky.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.