Oraşul Mariupol, port esenţial din sudul Ucrainei, asediat de forţele ruse de mai bine de o săptămână, este pe punctul de a epuiza ultimele rezerve de hrană şi apă, au declarat, duminică, autorităţile locale, adăugând că trupele ruse care blochează oraşul au continuat să bombardeze ţinte non-militare, notează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Oamenii se află într-o situaţie dificilă de 12 zile. Nu există curent, apă sau încălzire în oraş. Aproape că nu există comunicaţii mobile. Ultimele rezerve de hrană şi apă sunt pe punctul de a se epuiza", se arată într-un comunicat online.

Duminică, preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a afirmat că principalul obiectiv stabilit pentru această zi este să se asigure că va ajunge la destinaţie convoiul umanitar care călătoreşte spre Mariupol.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

”Convoiul nostru umanitar este la două ore distanţă de Mariupol, la doar 80 de kilometri distanţă”, a precizat Zelenski într-un scurt mesaj postat pe Instagram.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.