Autoritarea Electorală Permanentă (AEP) anunţă, vineri, că s-a luat decizia de dizolvare a Asociaţiei Oficialilor Electorali Europeni, întrucât nu a fost întrunit cvorumul pentru excluderea sau suspendarea din asociaţie a organismelor de management electoral din Federaţia Rusӑ şi Belarus.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Constantin-Florin Mituleţu-Buicӑ, preşedintele Autoritӑţii Electorale Permanente şi preşedinte al Asociaţiei Oficialilor Electorali Europeni (ACEEEO), informeazӑ cӑ, urmare a agresiunii militare a Federaţiei Ruse împotriva Ucrainei, care este o încălcare flagrantă a dreptului internaţional şi a suveranităţii şi integrităţii teritoriale, Comitetul Executiv al ACEEEO a supus la vot excluderea sau suspendarea comisiilor electorale din Federaţia Rusӑ şi Belarus din cadrul Asociaţiei. În contextul neȋntrunirii cvorumului pentru excluderea sau suspendarea organismelor de management electoral din Federaţia Rusӑ şi Belarus, la iniţiativa preşedintelui ACEEEO, Comitetul Executiv a propus Adunӑrii Generale dizolvarea Asociaţiei", a arătat, vineri, AEP, într-un comunicat de presă.

Conform sursei citate, decizia de dizolvare a ACEEEO este unanimӑ şi are efect imediat.

Preşedintele AEP, Constantin-Florin Mituleţu-Buicӑ, a reiterat importanţa respectӑrii principiilor democratice şi ale dreptului internaţional ȋn cadrul organizaţiilor regionale şi globale din domeniul electoral.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.