Preşedintele rus Vladimir Putin i-a cerut vineri ministrului rus al Apărării Serghei Şoigu să-i propună redesfăşurări militare la frontiera de vest a Rusiei, ca răspuns desfăşurărilor NATO în Europa de est, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În ceea ce priveşte consolidarea frontierelor noastre occidentale, din cauza acţiunilor adoptate de către statele membre NATO (...), acest lucru necesită studiat. Vă cer să-mi pregptiţi un raport”, i-a spus Putin lui Şoigu într-o reuniune televizată a Consiliului rus al Securităţii.

State membre NATO au desfăşurat mii de oameni în Europa Centrală şi de Est, în urma intervenţiei militare ruse în Ucraina, în vederea unei consolidări a flancului de est al Alianţei Nord-Atlantice, în pofida faptului că Rusia a cerut exact contrariul - o retragere a NATO din Europa de Est.

Polonia şi ţările baltice, state membre ale NATO, au frontiere comune cu Rusia.

Ucraina, are la rândul său, frontiere comune cu mai multe state membre NATO - Ungaria, România şi Slovacia.

Una dintre justificările Moscovei ale invaziei Ucrainei este faptul că se teme că Ucraina va adera la NATO.

Moscova consideră extinderea succesivă a NATO drept o ameninţare la adresa existenţei Rusiei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.