Philip Morris International a anunţat că va asigura în tranşe donaţii substanţiale pentru refugiaţii din Ucraina, iar prima tranşă de 500.000 de dolari va ajunge la ONG-uri din România. Fondurile vor fi folosite pentru cazare, mâncare, îmbrăcăminte, transport şi asistenţă medicală, transmit reprezentaţii companiei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„În prima fază, 500.000 de dolari vor fi donaţi către ONG-uri din România care oferă sprijin refugiaţilor: cazare, mâncare, îmbrăcăminte, transport, asistenţă medicală. Suntem deja în discuţii avansate cu aceste organizaţii pentru a ne asigura că fondurile ajung cât mai repede acolo unde este nevoie de ele. Aceasta nu va fi singura donaţie. Vor urma şi alte tranşe, cu siguranţă mai mari. Ne interesează ca aceste fonduri sa fie imediat folosite şi să-i ajute pe cei care au acum atâta nevoie. De aceea donăm în tranşe, pentru a ne asigura că fondurile sunt folosite cât mai eficient”, au precizat reprezentanţii PMI. 

PMI continuă să ofere ajutor şi pentru angajaţii companiei, şi pentru populaţia din Ucraina.

„Am livrat transporturi de alimente, medicamente şi alte produse de primă necesitate, în parteneriat cu ONG-uri din mai multe ţări. În ultimele cinci zile, angajaţii PMI au donat peste 300.000 de dolari pentru a sprijini eforturile de ajutorare prin intermediul programului caritabil intern, „Projects with a Heart” (Proiecte cu suflet). PMI va dubla aceste donaţii. În plus, PMI va face o primă donaţie  de 10 milioane de dolari pentru a sprijini eforturile umanitare internaţionale”, transmit reprezentanţii PMI.

PMI a intrat pe piaţa din Ucraina în 1994. În 25 februarie 2022, PMI a anunţat suspendarea temporară a operaţiunilor sale din Ucraina, inclusiv în fabrica din Harkov.

În 2021, Ucraina a reprezentat aproximativ 2% din volumul total al livrărilor de unităţi de ţigări şi tutun încălzit ale PMI şi mai puţin de 2% din cifra totală de afaceri a PMI. Compania are o fabrică şi aproximativ 1.300 de angajaţi în această ţară şi are planuri de urgenţă pentru a relua furnizarea de produse atunci când condiţiile de siguranţă o vor permite.

În 2021, Rusia a reprezentat aproape 10% din volumul total al livrărilor de unităţi de ţigări şi tutun încălzit ale PMI şi aproximativ 6% din cifra totală de afaceri. PMI şi-a început activitatea în Rusia în 1992 şi are peste 3.200 de angajaţi în această ţară.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.