Moscova salută eforturile preşedintelui francez, Emmanuel Macron, de mediere a conflictului din Ucraina, a declarat, joi, ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, într-o conferinţă de presă, a informat agenţia de presă de stat rusă, TASS.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Aş dori să repet că salutăm eforturile de mediere ale domnului Macron. Preşedintele Putin i-a explicat în repetate rânduri cum vedem noi căile posibile de ieşire din această situaţie şi dacă preşedintele Macron îl convinge pe domnul Zelenski să nu mai fie prins între NATO şi UE, în timp ce încearcă să obţină negocieri”, a precizat oficialul rus.

El a menţionat, de asemenea, că Macron şi predecesorul său au facilitat organizarea discuţiilor din Formatul Normandia, unde au fost adoptate Acordurile de la Minsk.

”Cu toate acestea, după ce au fost semnate şi aprobate de Consiliul de Securitate al ONU, nici Franţa, nici Germania nu au făcut nimic pentru ca Ucraina să pună în aplicare acordurile. Dimpotrivă, au început să spună că Ucraina nu trebuie să aplice acordurile, însă Rusia le-a aplicat, adăugând că nu ar trebui să existe un dialog direct între Kiev şi Doneţk, precum nici între Kiev şi Lugansk, fiindcă totul este o farsă şi Rusia este, de fapt, de vină”, a subliniat Lavrov.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.