Un transport de terminale Starlink, care permit utilizatorilor de internet să acceseze internetul prin satelit de la SpaceX, a sosit în Ucraina, potrivit unui oficial, citat de BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Vicepremierul ucrainean Mihailo Fedorov, care este şi ministrul ucrainean al digitalizării, a împărtăşit vestea într-un tweet în care îi mulţumeşte fondatorului SpaceX, Elon Musk.

"Starlink este aici. Mulţumim, Elon Musk", a scris Fedorov pe Twitter, iar răspunsul lui Musk nu a întârziat să apară: "Cu mare drag".

 

Starlink — here. Thanks, @elonmusk pic.twitter.com/dZbaYqWYCf

— Mykhailo Fedorov (@FedorovMykhailo) February 28, 2022

Zilele trecute, Fedorov i-a scris pe Twitter lui Musk, solicitând dispozitive ca să evite întreruperile internetului în Ucraina.

Fiecare kit Starlink include un terminal de utilizator pentru conectarea la sateliţi, un trepied de montare şi un router Wi-Fi.

SpaceX a lansat vineri o a doua încărcătură de 50 de sateliţi Starlink, care urmează să furnizeze o conexiune la Internet unor clienţi din întreaga lume.



 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.