Liderul PNL Iaşi, deputatul Alexandru Muraru, susţine că mitingul AUR programat duminică la Bucureşti este ”parte a războiului hibrid al Rusiei în Europa de Est şi România”, el acuzând AUR că este instrumentul de propagandă pentru a transmite mesajele Kremlinului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Liberalul Alexandru Muraru afirmă, sâmbătă, într-un comunicat de presă, că în timp ce în capitalele europene oamenii ies în stradă pentru a protesta împotriva războiului pornit de Federaţia Rusă în Ucraina, în România "partidul extremist AUR încearcă să deturneze agenda reală de la această provocare gravă de securitate cu care se confruntă inclusiv România prin organizarea unui protest care serveşte intereselor Kremlinului".

"În actualul context este clar că AUR este un instrument de propagandă şi de transmitere a mesajelor Kremlinului în ţările NATO, iar în cazul României, care găzduieşte scutul anti-rachetă NATO de la Deveselu şi pe teritoriul căreia sunt alocate mai multe trupe militare NATO, acest comportament este cu atât mai periculos. Mitingul AUR este parte a războiului hibrid al Rusiei în Europa de Est şi România. Prin organizarea acestui protest, AUR este împotriva intereselor de securitate a României şi nu face decât să creeze instabilitate şi conflict social într-un moment în care avem nevoie de solidaritate şi coeziune socială", afirmă liderul PNL Iaşi, Alexandru Muraru.

Potrivit lui Muraru, rusofilia AUR reiese în mod clar din comportamentul liderilor acestui partid.

"Pentru protestul împotriva Guvernului României şi a Preşedintelui Klaus Iohannis, AUR a investit masiv pentru promovare. În schimb, la simulacrul de protest pe l-au organizat în faţa Ambasadei Rusiei, liderii AUR nu au mai făcut live-uri şi fotografii pentru că li s-au stricat ambele telefoane", adaugă deputatul PNL, Alexandru Muraru.

 

 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.