Guvernul a aprobat, miercuri, indicatorii obiectivului de investiţii ”Bazin de înot în cazarma 2798 Constanţa". Investiţia, estimată la peste 49,5 milioane de lei, este necesară pentru pregătirea scafandrilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Guvernul a aprobat, miercuri, HG pentru aprobarea indicatorilor tehnico-economici ai obiectivului de investiţii ”Bazin de înot în cazarma 2798 Constanţa". 

”Realizarea obiectivului de investiţii "Bazin de înot în cazarma 2798 Constanţa" este necesară pentru funcţionarea unităţii, aflată în subordinea MApN, ca Autoritate Naţională în domeniul pregătirii, brevetării şi perfecţionării pregătirii scafandrilor, precum şi în domeniul autorizării şi inspectării activităţilor subacvatice. În prezent, pregătirea şi antrenarea scafandrilor se desfăşoară în cele două bazine de înot existente, respectiv la Academia Navală "Mircea cel Bătrân", aflat în proces de reabilitare, şi în cel de la Şcoala de aplicaţie a Forţele Navale din Mangalia, care necesită reparaţii majore”, a transmis, miercuri, Guvernul, într-un comunicat de presă.  

Potrivit surse citate, proiectul de investiţii, care constă în executarea a două construcţii supraterane, un bazin de înot (cu o suprafaţă construită de 1.355 mp şi înălţime de 12,30 m), respectiv un turn de scufundare (cu o suprafaţă construită de 222,69 mp şi înălţime de 30.90 m), va asigura condiţiile optime de antrenament şi omologare a scafandrilor. 

Valoarea totală a investiţiei este estimată la 49,57 milioane lei, iar finanţarea obiectivului de investiţii se realizează cu fonduri de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Apărării Naţionale, în limita sumelor aprobate anual ce această destinaţie. Durata realizării investiţiei este de 24 luni. 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.