Preşedintele PNL, Florin Cîţu a declarat, joi, la Parlament, despre afirmaţia lui Marcel Ciolacu privind continuarea actualei coaliţii de guvernare şi după 2024, când vor fi alegeri, că şi liberalii au obiectivele lor, în primul rând să fie cel mai mare partid politic din România şi apoi să fie la guvernare opt ani de zile”. Despre nemulţumirile din coaliţie, Cîţu a spus că ”este un compromis şi nu trebuie să ne ascundem”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Întrebat despre continuarea acestei coaliţii după 2024, afirmaţie a preşedintelui PSD Marcel Ciolacu, Florin Cîţu a răspuns: ”Doar PNL, cu numărul unu”. ”

Vom avea alegeri în 2024, eu vreau să le câştigăm. Eu le-am spus la Congres, colegilor, că trebuie să devină cel mai mare partid politic din România şi este adevărat. Eu le-am promis şi le-am spus colegilor că facem acest congres, şi una dintre promisiuni a fost aceea de a fi la guvernare opt ani de zile, deci şi noi avem obiectivele noastre, în primul rând să fim cel mai mare partid politic din România şi apoi să fim la guvernare opt ani de zile.

Despre neînţelegerile din coaliţie, Florin Cîţu a spus că ”este un compromis şi nu trebuie să ne ascundem aici”.

”Obiectivele liberalilor şi ale PNL sunt unele, vedem că există discuţii pe buget, binenţeles că în continuare în buget nu sunt cei 7% alocaţi ionvestiilor, este un compromis făcut de PNL, nu ne-am ridicat de la masă, nu am plecat, am spus că trebuia să fie acolo, ni s-a promis că o să fie la rectificare”, a explicat Cîţu.

Întrebat dacă îşi doreşte să continue în aceeaşi formulă, şi după 2024, Cîţu a spus: ”Atât timp cât PNL nu îşi trădează electoratul şi reprezentanţii PNL vor milita pentru proprietate privată, pentru sectorul privat, pentru antreprenori, pentru economie de piaţă, vom merge la guvernare cu cine vom putea face majoritate”, a arătat el.

Despre şansele ca această coaliţie să reziste atât de mult, liderul PNL a spus: ”Până la urmă găsim soluţia de compromis cea mai bună şi vom vedea care va fi..”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.