Coaliţia guvernamentală din România va supravieţui cel puţin până la alegerile generale din 2024, în ciuda diferenţelor politice, şi îşi va folosi majoritatea parlamentară pentru a face reforme pe termen lung, a declarat, miercuri, într-un interviu pentru Reuters, liderul PSD, Marcel Ciolacu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Când ai o majoritate mare în Parlament, trebuie să faci şi lucruri. Cred că această coaliţie va funcţiona până în 2024 şi cred că are un viitor şi după 2024, cu aceeaşi structură. Nu poţi face lucruri doar în trei ani, România trebuie să revină la stabilitate politică", a declarat liderul PSD şi preşedinte al Camerei Deputaţilor.

Reuters notează că Guvernul, în funcţie de trei luni, controlează aproximativ 70% din mandatele legislative, dar social-democraţii de stânga şi liberalii de centru - foşti rivali - nu sunt de acord cu privire la planurile de impozitare, creşterea salariilor şi a pensiilor, precum şi sfera măsurilor de sprijin pentru creşterea facturilor la energie.

Pieţele, agenţiile de rating şi observatorii internaţionali şi-au exprimat îndoielile că această coaliţie va fi de lungă durată, extinzând un model de schimbări rapide la vârf. Ţara a avut 10 prim-miniştri în ultimii 10 ani.

Ciolacu a spus că Guvernul va extinde o schemă de sprijin energetic prin plafonarea preţurilor şi subvenţii pentru gospodării şi companii mici după expirarea acesteia în martie, respingând o propunere anterioară de reducere a taxei pe valoarea adăugată pentru preţurile la energie electrică începând din aprilie.

"Dacă preţurile rămân plafonate, de ce să scazi TVA-ul?", a afirmat Ciolacu.

El a mai afirmat că România trebuie să investească în producţia de energie şi să devină independentă din acest punct de vedere în următorii trei ani. Ciolacu a menţionat că Parlamentul va aproba modificări la o taxă offshore, care a împiedicat proiectele de gaze la Marea Neagră.

"Sunt ferm convins că vom găsi soluţia corectă... pentru statul român în materie de impozitare şi ca investitorii să realizeze aceste proiecte, cu siguranţă în această sesiune parlamentară, este una dintre priorităţi", a mai spus preşedintele PSD.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.