Un înalt oficial al guvernului ucrainean a comunicat că atacurile cu obuze de la linia de contact cu forţele separatiste proruse din estul Ucrainei „nu sunt obişnuite” şi „par o provocare”. Incidentele au avut loc pe fondul comasării de trupe ruseşti la frontiera cu Ucraina, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat că Rusia este „serios îngrijorată” de escaladarea conflictului
Un fotograf Reuters din oraşul Kadiivka, în regiunea Luhansk, condusă de rebelii din Ucraina, a auzit zgomotul unor focuri de artilerie din direcţia liniei de demarcaţie, dar nu a putut stabili detaliile incidentului.
Organizaţia pentru Securitate şi Cooperare în Europa, care monitorizează de ani de zile conflictul din Donbas, a menţionat, joi, că a raportat „mai multe incidente cu obuze” în estul Ucrainei.
Separatiştii au acuzat forţele guvernamentale că au deschis focul de patru ori pe teritoriul lor în ultimele 24 de ore.
Ucraina i-a acuzat pe rebeli că au organizat atacuri cu obuze în mai multe locaţii şi au publicat imagini cu o grădiniţă avariată în urma bombardamentelor. Pe de altă parte, Kremlinul a acuzat Ucraina că ar fi deschis focul.
Moscova respinge acuzaţiile conform cărora ar plănui să invadeze Ucraina şi a afirmat săptămâna aceasta că va retrage o parte dintre cei peste 100.000 de militari plasaţi la graniţa cu Ucraina. Occidentul contestă că a existat o retragere semnificativă, iar Statele Unite au spus că mii de trupe continuă să sosească în zona conflictului.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.