Vicepreşedintele USR Dan Barna cere primarului PNL al Iaşilor Mihai Chirica, plasat sub control judiciar sub acuzaţii de corupţie, să demisioneze, pentru ca locuitorii oraşukui să îli poată alege un nou edil, El profită de ocazie pentru un nou atac la adresa liderului USR Dacian Cioloş, cu care se află în conflict, reproşându-i că nu a avut o reacţie în cazul Chirica, pentru că ”e ocupat cu altele”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Pus sub control judiciar şi în imposibilitatea de a-şi mai exercita atribuţiile, primarul Iaşului nu şi-a dat încă demisia. Mihai Chirica ţine administraţia acestui mare oraş al României prizonieră deşi măcar în acest al doisprezecelea ceas ar putea să înţeleagă că nu mai poate reprezenta ieşenii. Îi cer domnului Chirică să lase ieşenii să îşi aleagă un primar adevărat şi dedicat comunităţii. Altfel spus, să îşi dea demisia şi să se ocupe de problemele personale”, a scris vicepreşedintele USR pe Facebook.
El are şi un post scriptum care îl vizează pe liderul USR, Dacian Cioloş, cu care se află în conflict deschis de joi seară.
”Acest mesaj despre un primar PNL ar fi trebuit să vină de la preşedintele USR. Dar Dacian e ocupat cu altele”, afirmă Barna.
 
Primarul municipiului Iaşi, Mihai Chirica, a fost pus sub control judiciar de procurorii DNA pentru fals intelectual în formă continuată şi instigare la uzurparea funcţiei. Chirica şi fostul viceprimar, Gabriel Harabagiu, sunt suspectaţi că au semnat documente, cu încălcarea legii, legate de atestarea construirii şi extinderea unui bloc din Iaşi. Pe timpul controlului judiciar, Chirica nu poate desfăşura activitatea de primar.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.