Columbianul Egan Bernal, câştigător al Turului Franţei 2019, se recupera, marţi, la terapie intensivă după operaţia la care a fost supus în urma unui accident grav la antrenament în Columbia, în timpul căruia a suferit mai multe fracturi şi un traumatism toracic.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Intervenţia neurochirurgicală a ciclistului de 25 de ani a fost finalizată cu succes şi aşteptăm să vedem evoluţia lui în următoarele 72 de ore în secţia de terapie intensivă", a anunţat Clinica Universitară Sabana, unde este tratat sportivul.

Potrivit centrului medical, intervenţia chirurgicală la coloana vertebrală a fost efectuată "menţinând integritatea neurologică şi păstrând funcţionalitatea segmentelor afectate". "Am început imediat procesul de reabilitare pentru a obţine cele mai bune rezultate posibile pentru pacientul nostru”, a adăugat sursa citată

Bernal s-a izbit, luni, de un autobuz aflat în staţionare, în oraşul Gachancipá, la aproape treizeci de kilometri nord de Bogotá, în timp ce se antrena. Medicii l-au diagnosticat cu "traumatism toracic" şi fracturi ale femurului şi rotulei.

El a câştigat Turul Franţei în 2019 şi Turul Italiei în 2021.

De două săptămâni, sud-americanul se pregătea de startul sezonului alături de colegii săi Richard Carapaz, Brandon Rivera, Andrey Amador, Omar Fraile, Carlos Rodriguez, sub conducerea directorului sportiv spaniol Xabier Artetxe.



 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.