Ambasadorul României în Statele Unite ale Americii, Andrei Muraru, susţine că a avut o discuţie ”excelentă” cu subsecretarul de stat american Bonnie Jenkins, fiind abordate teme care ţin de agenda comună a celor două părţi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Andrei Muraru a scris pe Facebook că discuţia purtată cu subsecretarul de stat pentru controlul armamentelor şi securitate internaţională în cadrul Departamentului de Stat al SUA a vizat atât Parteneriatul Strategic dintre România şi SUA, cât şi importanţa proiectului strategic de la Deveselu.

”Am discutat despre Parteneriatul Strategic dintre România şi Statele Unite, aflat anul acesta la cea de-a 25-a aniversare, despre cooperarea bilaterală în domeniul securităţii şi apărării, inclusiv în cadrul NATO. De asemenea, împreună cu subsecretarul de stat am evidenţiat importanţa proiectului strategic comun de apărare împotriva rachetelor balistice Aegis Ashore de la Deveselu, o contribuţie semnificativă pentru apărarea colectivă aliată, ca parte integrantă a capabilităţii aliate de apărare antirachetă”, a precizat ambasadorul român în SUA, Andrei Muraru.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.