Beijingul va cere călătorilor să facă un test pentru Covid-19 în termen de 72 de ore de la sosirea în capitala chineză, a anunţat presa de stat duminică, la o zi după ce oraşul a raportat primul său caz de Omicron şi în timp ce se pregăteşte să organizeze Jocurile Olimpice de iarnă, luna viitoare, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Sâmbătă, oraşul a raportat prima infecţie locală a variantei foarte transmisibile Omicron, care a implicat o persoană care a vizitat mai multe mall-uri şi restaurante în ultimele 14 zile.

Persoana nu a părăsit oraşul de la începutul acestui an.

Noua regulă, în vigoare de la 22 ianuarie până la sfârşitul lunii martie, are scopul de a ajuta la detectarea precoce a Omicron, care este în creştere la nivel global, şi la controlul riscurilor epidemice, a scris Beijing Daily, un ziar guvernamental, pe contul său oficial de socializare.

Deja capitala cere călătorilor care intră în oraş să facă un test pentru Covid-19 cu 48 de ore înainte de a merge la Beijing şi să aibă un cod verde în aplicaţia oraşului de urmărire a sănătăţii.

Beijingul şi provincia vecină Hebei vor găzdui Jocurile Olimpice, care încep pe 4 februarie, într-o ”buclă închisă” care separă sportivii şi personalul Olimpiadei de publicul larg.

În Tianjin, un oraş învecinat cu legături economice strânse cu capitala care se luptă cu un focar de Covid-19 care implică varianta Omicron, au fost găsite 59 de cazuri de Covid-19 în a treia rundă de teste în masă, efectuate începând de sâmbătă, a declarat He Peng, purtător de cuvânt al guvernului local.

Până acum, cazuri locale ale variantei Omicron au fost detectate în cel puţin cinci provincii şi municipalităţi, ceea ce a determinat oraşele să impună restricţii pentru a opri răspândirea acesteia, care riscă să submineze şi mai mult încetinirea creşterii economice.

China nu a spus câte cazuri Omicron a detectat în total.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.