Prima Doamnă a Franţei Brigitte Macron declară că se teme de ”ură” în campania în vederea alegerilor prezidenţiale, însă nu se pronunţă cu privire la o eventuală candidatură la al doilea mandat a lui Emmanuel Macron, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Mă tem de violenţă, mă tem de ură, mă tem de asemenea de acest fel de crescendo permanent. Mergem din ce în ce mai departe”, a declarat soţia şefului statului, invitată la TF1, cu ocazia lansării Operaţiunii ”Pièces Jaunes” care le vne în ajutor copiilor spitalizaţi.

”De ce să ataci în acest fel aleşii, cu atâta violenţă. Unde este limita?”, a declarat ea, referindu-se la agresarea, duminică, a unui deputat LREM din Saint-Pierre-et-Miquelon, de către opozanţi ai vaccinării anticovid.

”Sper ca această campanie electorală să fie o campanie exemplară. Daţi-mi voie să visez uneori”, a adăugat ea.

Brigitte Macron nu s-a exprimat cu privire la o probabilă candidatură a lui Emmanuel Macron la un nou mandat.

”Am auzit că doreşte şi că nu a luat o decizie. Deci, la fel ca voi, îi aştept decizia”, a dat aea asigurări.

”Se vorbeşte mult despre orice, dar, în cadrul alegerilor prezidenţiale, ţin să spun că nu încerc să-l influenţez în vreun fel, să-l convind. Niciodată. Pentru că este o poveste între francezi şi un bărbat sau o femeie şi nu am absolut deloc de ce să intervin. Mi-o intezic”, a declarat ea.

întrebată ce părere are despre declaraţia soţului său potrivit căreia vrea să le ”frece ridichea” nevaccinaţilor, fosta profesoară de franceză a răspuns cu o butadă.

”L-am pus să înveţe Rabelais, care avea o limbă înlorită”, a declarat ea.

Revenind asupra unei teorii complotiste porivit căreia ea este un bărbat - ”este evident o munciună” -, Brigitte Macron a vorbit despre dificultatea luptei împotriva unor astfel de atacuri chiar şi în cazul soţiei preşedintelui.

Pentru a depune o plângere, ”sunt necesare capturi de ecran, toate declaraţiile preluate, este un pic cam mult. Există cei care emit, cei care găzduiesc. Este mult de greblat. Mi-a luat cinci zile cu avocaţi cu experienţă. Imaginaţi-vă, dacă li se întâmplă altora, ce fac?”.

Brigitte Macron a făcut aceste declaraţii în ziua lansării Operaţiunii Pièces Jaunes a Fondation Hôpitaux de Paris-Hôpitaux de France, pe care o prezidează începând din 2017, ca succesoare a lui Bernadette Chirac.

Ea a evocat dificultăţi cu care se confruntă spitalele şi şi-a exprimat dorinţa ca salariile personalului să crească, dar şi a ajutorului pentru locuinţă.

”Să locuieşti în oraşele mari este foarte scump. Nu doar că ai un serviciu foarte obositor, dar ai de făcut şi o navetă de două sau trei ore”, a declarat ea.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.