Secretarul de Stat american Antony Blinken se întâlneşte joi, la Stockholm, cu omologul său rus Serghei Lavrov, pe fondul unor tensiuni militare puternice la frontiera Rusiei şi Ucrainei, a anunţat miercuri un oficial american, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Şeful diplomaţiei americane se întâlneşte cu omologul său rus în urma întâlniri, tot în capitala Suediei, în marja unei reuniuni a Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare (OSCE), cu omologul său ucrainean Dmitro Kuleba.

Antony Blinken se afla miercuri la Riga, în Letonia, la o reunune NATO consacrată în mare parte acestor tensiuni noi.

Prezent la această reuniune NATO, ministrul ucrainean a cerut miercuri Alianţei Nord-Atlantice un ”pachet de disuasiune” a Rusiei - suspectată de către Kiev şi Occident de pregătirea unei eventuale invazii a Ucrainei.

Ucrainenii şi occidentalii denunţă, de mai multe săptămâni, mişcări de trupe ruse ”neobişnuite” la frontiera ucraineano-rusă, pentru a doua oară anul acesta, şi au avertizat cu privire la ”consecinţe grave” pe care le-ar antrena o operaţiune militară rusă ostilă.

Moscova a acuzat, la rândul său, miercuri, Kievul de comasarea unor trupe în estul Ucrainei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.