Florin Cîţu a fost ales preşedinte al Senatului. El a candidat împotriva Ancăi Dragu, revocată marţi din funcţie şi care a candidat penturu un nou mandat.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE - Florin Cîţu a primit 82 de voturi favorabile şi 25 ”împotrivă”.

Anca Dragu (USR), revocată din funcţie, a obţinut 25 de voturi ”pentru” şi 82 ”împotrivă”.

ŞTIREA INIŢIALĂ - Plenul Senatului votează, marţi, noul preşedinte, în urma revocării din funcţie a Ancăi Dragu. S-au înscris două candidaturi, Florin Cîţu, din partea noii majorităţi parlamentare PNL-PSD şi UDMR şi Anca Dragu, propusă de grupul parlamentar al USR. Alina Gorghiu a fost mandatată de Biroul Permanent al Senatului să conducă forul legislativ până când Florin Cîţu va prelua funcţia, vineri, pentru că, până la învestirea noului Guvern, el deţine încă funcţia de premier interimar. 

Votul în plenul Senatului este secret, cu buletine de vot. 

Florin Cîţu ar urma să îşi preia funcţia de preşedinte al Senatului abia joi, după votul de învestire pentru Cabinetul Ciucă, când acvesta nu va mai fi premier interimar. 

Până atunci, Biroul Permanent a mandatat-o pe Alina Gorghiu, de la PNL să conducă Senatul până când Florin Cîţu va prelua şefia forului. 

Daniel Fenechiu, liderul senatorilor PNL, a declarat că propunerea grupului pentru şefia Senatului este Florin Cîţu, însă şi-ar dori ca să producă efecte începând cu data de vineri, ca să nu avem nicio discuţie, după terminarea procedurii constituţionale.

Fenechiu a anunţat că Biroul Permanent al Senatului i-a atribuit şi a delegat astăzi senatoarei Alina Gorghiu ttoate puterile pentru a conduce Senatul, până la alegerea noului preşedinte. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.