Marcel Ciolacu a fost ales marţi preşedinte al Camerei Deputaţilor, post rămas vacant după demisia lui Ludovic Orban. Ciolacu a obţinut 217 voturi favorabile şi 77 ”împotrivă”. Contracandidata sa de la USR Cristina Prună a obţinut 77 de voturi ”pentru” şi 217 ”împotrivă”. Au votat 299 de de deputaţi şi au fost anulate cinci voturi. Sorin Grindeanu, Alexandru Rafila, Marius Budăi au demisionat din conducerea Camerei Deputaţilor, ei urmând să devină membri ai Guvernului. PSD a făcut alte numiri în locul demisionarilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE - Ciolacu a anunţat demisiile lui Sorin Grindeanu şi Alexandru Rafila din funcţiile de vicepreşedinte al Camerei, a lui, Daniel Suciu din funcţia de secretar şi a lui Marius Budăi din funcţia de chestor al Camerei.

La propunerea liderului grupului PSD Alfred Simonis, aceştia au foost înlocuiţi de Anamaaria Cătăuţă, Daniel Suciu ca vicepreşedinţi, Alexandra Presură - secretar, Marius Mărgărit - chestor.

Lista a fost aprobată cu 233 de voturi ”pentru”.

ŞTIREA INIŢIALĂ -   Votul pentru alegerea preşedintelui Camerei a fost secret, cu buletine de vot.

Ciolacu a preluat conducerea şedinţei de plen imediat după ce a fost anunţat rezultatul votului.

Marcel Ciolacu a mai fost preşedinte al Camerei Deputaţilor în perioada mai 2019 - decembrie 2020.

Postul de preşedinte al Camerei Deputaţilor a rămas vacant din data de 18 octombrie, când plenul a luat act de demisia din funcţie a lui Ludovic Orban.

Preşedintele Camerei Deputaţilor este ales pe durata mandatului Camerei, prin vot secret, cu buletine de vot pe care sunt înscrise, în ordine alfabetică, numele şi prenumele tuturor candidaţilor propuşi de grupurile parlamentare. Fiecare grup parlamentar poate face o singură propunere.

Este declarat ales preşedinte al Camerei Deputaţilor candidatul care a întrunit votul majorităţii deputaţilor prezenţi, cu condiţia respectării cvorumului legal.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.