În mijlocul unui scandal de corupţie şi delapidare, Nick Mwendwa, şeful Federaţiei de Fotbal din Kenya, a fost arestat de poliţie, relatează lequipe.fr.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ministerul sportului din Kenya a plasat un comitet interimar în funcţia de şef al Federaţiei de Fotbal din Kenya (FKF), după ce o investigaţie a constatat că FKF a deturnat fonduri de la guvern şi de la alţi sponsori. S-a menţionat o sumă de aproximativ 1,7 milioane de euro.

Preşedintele FKF, Nick Mwendwa a negat faptele şi s-a opus deciziei ministerului său. Dar vineri dimineaţă, a fost arestat de poliţie într-un hotel din Nairobi şi apoi arestat. El urmează să fie intervievat în cadrul anchetei. Ministrul Sportului, Amina Mohamed, a anunţat joi că forul FKF a fost plasat sub supraveghere şi a numit un comitet interimar prezidat de un fost judecător care să îl gestioneze pentru o perioadă de şase luni.

FIFA a avertizat, însă, Kenya că riscă suspendarea dacă decizia nu va fi reconsiderată. Potrivit FIFA, această decizie "este în mod clar contrară principiului conform căruia federaţiile îşi gestionează afacerile în mod independent şi liber de influenţa terţilor.".


 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.