O reuniune pe tema licenţelor de pescuit post-Brexit urmează să aibă loc vineri la Comisia Europeană (CE), la Bruxelles, anunţă un purtător de cuvânt al Guvernului francez, Gabriel Attal, la o zi după o reuniune, la Paris, între secretarul francez de stat însărcinat cu Afaceri Europene Clément Beaune şi însărcinatul Londrei cu Brexitul David Frost, menite să soluţioneze acest litigiu între Franţa şi Regatul Unit, relatează Le Figaro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Voi aminti mai întîi că acesta este un subiect european, iar reununea cu CE va fi, aşadar, foarte importantă. Trebuie să aşteptăm” rezultatul reuniunii la CE înaintea unei eventuale implementări a sancţiunilor franceze, a declarat miercuri, în urma unei şedinţe de Guvern, Gabriel Attal.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului francez a confirmat, astfel, faptul că măsurile de retorsiune anunţate săptămâna trecută de Paris rămân ”suspendate”.

Ele prevăd, în lipsa unui acord privind acordarea unui număr suficient de licenţe de pescuit unor nave franceze, interzicerea debarcării navelor britanice în porturile franceze şi o consolidare a controalelor vamale atât a navelor, cât şi a TIR-urilor britanice care intră în Franţa.

Preşedinţia franceză a anunţat luni o amânare a intrării în vigoare a acestor sancţiuni, prevăzută miercuri.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.