Societatea Servicii de Gospodărire Urbană (SGU), firmă a Consiliului Local Ploieşti care administrează locurile de joacă din municipiu, a amplasat la intrarea în spaţiile de joacă anunţuri conform cărora accesul adulţilor care nu au certificat verde este interzis în respectivele spaţii, în conformitate cu Hotărârea de Guvern 1130 din 22 octombrie 2021. Un consilier local PNL le-a cerut celor nemulţumiţi de hotărâre să îi transmită unde sunt astfel de afişe după care a anunţat, tot pe Facebook, că afişele au fost scoase. Politicianul a justificat intervenţia prin faptul că are probleme personale, nu era "la zi" cu deciziile luate la nivel central şi a cerut celor de la SGU să verifice legea. "O pun o greşeală de natură umană, nu neapărat voită sau... nu sunt genul să iau astfel de acţiuni fără să verific", a susţinut Dragoş Măchiţescu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Afişele, semnate de conducerea SC SGU Ploieşti şi care poartă ştampila firmei deţinute de Consiliul Local Ploieşti, au fost postate pe reţelele de socializare de către persoane nemulţumite de această decizie. 
 
Dragoş Măchiţescu, consilier local, le-a cerut celorlalţi să îi semnaleze locurile în care au fost amplasate astfel de anunţuri, iar după câteva zeci de minute a anunţat, tot pe Facebook, că afişele au fost îndepărtate. 
 
Bărbatul se prezintă pe Facebook drept membru al Alertei Civice Ploieşti, un grup public care îşi propune să facă Ploieştiul "mai curat şi mai frumos"şi să atragă atenţia autorităţilor asupra problemelor cu care se confruntă locuitorii oraşului. Măchiţescu, nepotul unuia dintre cei mai longevivi primari liberali din judeţul Prahova, este de asemenea consilier local din partea PNL în Consiliul Local Ploieşti.
 
Contactat telefonic, politicianul a declarat pentru News.ro că el este cel care a postat mesajele pe reţeaua de socializare. Consilierul local a precizat că nu a scos personal afişele, ci a cerut directorului adjunct al SGU Ploieşti să facă acest lucru. El a precizat că afişele au fost îndepărtate "prin aparatul de specialitate din SGU".
 
"Din păcate, eu am vorbit cu directorul SGU-ului de acest lucru, pentru că în momentul de faţă nu ştiau exact dacă este prevederea şi i-am rugat să verifice mâine, la prima oră, lucrul acesta şi după aia să revină cu ele la un loc. Pentru că ei nu ştiau de această acţiune. S-a făcut în regie proprie, nu au ştiut să îmi dea explicaţii. În acest sens, i-am rugat să le scoată, iar mâine dimineaţă să verifice să ne dea un punct de vedere", a afirmat el.
 
Întrebat ce anume ar fi trebuit să verifice SGU, consilierul local a menţionat că nu ştia "despre ce este vorba" pentru că nu era "la zi cu ce s-a întâmplat la nivel central” şi de aceea a sunat la directorul adjunct al SGU pe care l-a rugat ca, "în caz că această prevedere există şi această Hotărâre de Guvern există, să le pună la loc".
 
Întrebat de ce a fost nevoie să sune la conducerea SGU şi nu a verificat pe internet prevederea legală care era menţionată în afişele SGU postate pe Facebook, consilierul local Dragoş Măchiţescu a explicat: "Într-adevăr aveţi şi dreptate, punctul ăsta de vedere, numai că în momentul respectiv eu eram la soacra mea, luându-mi copilul care mi-a stat izolat două săptămâni şi vă daţi seama că nu am mai avut timp să fac acest lucru".
 
Măchiţescu a recunoscut că nu ar repeta acest gest. 
 
Întrebat dacă consideră că a greşit atunci când şi-a folosit calitatea de consilier local pentru a cere îndepărtarea afişelor conducerii firmei Consiliului Local, politicianul a răspuns: "Consider că este, din punctul meu de vedere, o greşeală a mea, personală, în contextul în care nu am verificat informaţia înainte de a lua această decizie de a suna unul dintre directorii SGU, dar am spus şi motivele pentru care am luat această decizie într-un timp foarte scurt, având aceste probleme; o pun o greşeală de natură umană, nu neapărat voită sau... nu sunt genul să iau astfel de acţiuni fără să verific".
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.