În afara partidei Anglia - Ungaria (scor 1-1), FIFA studiează şi incidentele de la meciul de la Tirana, dintre Albania şi Polonia, scor 0-1, din prelimianariile Cupei Mondiale din 2020.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Partida de marţi, din Albania, a fost întreruptă peste 20 de minute, din cauza faptului că fanii gazdelor au aruncat obiecte pe teren, după ce polonezul Karol Swiderski a deschis scorul, în minutul 77.

Jucătorii polonezi s-au bucurat în dreptul peluzei gazdelor, iar fanii din acest sector i-au bombardat pe fotbalişti cu sticle din plastic, brichete şi alte obiecte, determinându-i să părăsească terenul.

Înainte de incidentul care a dus la suspendarea partidei, mijlocaşul polonez Piotr Zielinski a fost, de asemenea, vizat de un obiect aruncat din mulţime.

Interviul acordat de Swiderski după meci a fost scurtat, deoarece selecţionerul polonez Jakub Kwiatkowski l-a încurajat să plece, deoarece fanii aruncau din nou cu sticle spre el.

La Londra, la începutul meciului, poliţia britanică a trebuit să intervină în sectorul vizitatorilor pentru a reţine un suporter maghiar suspectat că a proferat insulte rasiste la adresa unui steward, moment care a dat startul unui conflict între fanii oaspeţi şi forţele de ordine în tribună.

Ambele partide au avut loc în etapa a opta a Grupei I a prelimianriilor CM din Qatar.

"FIFA analizează în prezent rapoartele meciurilor de calificare de la Cupa Mondială FIFA de aseară pentru a determina cea mai potrivită acţiune. FIFA condamnă cu tărie incidentele de la partidele Anglia - Ungaria şi Albania - Polonia şi reafirmă că poziţia sa rămâne fermă şi hotărâtă în respingerea oricărei forme de violenţă, precum şi a oricărei forme de discriminare sau abuz. FIFA are o poziţie foarte clară de toleranţă zero faţă de un comportament atât de abominabil în fotbal", a precizat forul mondial, într-un comunicat, potrivit mundodeportivo.es.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.