Florin Cîţu i-a transmis lui Marcel Ciolacu care a spus că trebuie să existe o înţelegere politică inclusiv cu preşedintele Klaus Iohannis pentru declanşarea alegerilor anticipate, şi între timp să fie un Guvern tehnocrat, că ar trebui să citească Legea fundamentală care spune că numai şeful statului poate declanşa anticipate prin dizolvarea Parlamentului. Premierul a subliniat din nou că nu va demisiona pentru că PNL nu este PSD ca să îşi dea jos propriul Executiv.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Eu cred că trebuie să citim Constituţia României, alegerile anticipate se declanşează când preşedintele dizolvă Parlamentul României, poate dizolva Parlamentul României. Deci, decizia nu este nici la PSD, la Ciolacu sau la alţii, este la domnul preşedinte, haide să citim mai atent Constituţia României”, a declarat Florin Cîţu, joi la deschiderea traficului pe Pasajul Mogoşoaia.

El a reiterat faptul că sunt trei partide in Parlament, USR PLUS, PSD şi AUR care vor să arunce ţara în aer.

„Da, astăzi, în Parlamentul României avem 3 partide care vor să arunce ţara în aer. România are nevoie de investiţii, are nevoie de resurse pentru sistemul de sănătate, are nevoie pentru educaţie, are nevoie de decizii pentru a rezolva problema preţurilor la iarnă şi avem trei partide din Parlamentul României care îşi bat joc de români, care vor să arunce ţara în aer. Acestea sunt USR, PSD şi AUR, care au o competiţie între moţiuni pentru a da jos un guvern, au ei o problemă. Eu le spun că interesul românilor pentru mine este mult mai important decât jocurile lor în Parlamentul României”, a completat Cîţu.

Premierul a adăugat celelalte partide parlamentare blochează iniţiativele Guvernului într-un moment critic şi să nu va demisiona din funcţia de premier.

„Sunt multe prostii spuse în spaţiul public. Cum să îmi dau demisia? Noi nu suntem PSD, noi nu ne dăm jos propriul Guvern. Ar trebui să le ceară scuze românilor că în acest moment, în loc să se gândească la soluţii pentru români, ei vin să dea jos Guvernul Am avut grijă ca mâine să avem ordonanţa de urgenţă ca să rezolvăm problema cu preţurile la energie pentru români. Până marţi nu cred că avem o soluţie pentru companiile mici şi mijlocii. Responsabilitatea va cădea pe umerii celor de la USR-AUR-PSD, noua alianţă toxică pentru distrugerea României”, a explicat şeful Guvernului.

Acesta a mai precizat că echipele de negociere ale PNL, desemnate în scopul asigurării unei majorităţi parlamentare, „îşi fac treaba”.

„Echipele de negociere îşi fac treaba şi vom vedea marţi care sunt şansele”, a conchis Cîţu.

Marcel Ciolacu a afirmat că social-democraţii nu vor vota un guvern minoritar, aşa cum au făcut cu Executivul condus de Ludovic Orban. Liderul PSD a mai spus că vrea să existe o înţelegere politică, inclusiv cu preşedintele Klaus Iohannis pentru a fi declanşate alegerile anticipate şi până atunci Guvernul să fie condus de tehnocraţi.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.