Ministerul Culturii a anunţat că înscrierile pentru competiţia Premiul Tineri Scriitori Francofoni se va face online iar data limită este 2 februarie 2022.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Premiul Tineri Scriitori Francofoni recompensează lucrări de ficţiune, în proză, scrise în limba franceză, de tineri autori de orice naţionalitate, cu vârste cuprinse între 16 şi 26 de ani.

Data limită pentru înscriere este miercuri, 2 februarie 2022, ora 12.00 (fusul orar Paris - UTC/ GMT + 1), iar înscrierea în competiţie se face online pe pagina de internet https://www.pjef.net/inscription/inscription-au-prix-du-jeune-ecrivain

Premiile

Câştigătorii beneficiază de sfaturile şi ghidarea unuia dintre scriitorii - membri ai juriului - pentru a finaliza redactarea textului.

Cele 12 texte premiate vor fi reunite într-o carte publicată de editura Buchet-Chastel, iar aceasta va fi disponibilă în librării.

Câştigătorii vor fi invitaţi la Salonul Cărţii de la Paris pentru a participa la ceremoniile de decernare a premiilor, având posibilitatea de a participa la întâlniri şi de a-şi face cunoscute lucrările şi proiectele pe tot parcursul şederii lor acolo.

PJE oferă câştigătorilor: posibitatea de a participa la ateliere de scriere, oportunităţi de participare la misiuni de cercetare sau la întâlniri şi instruire cu profesionişti din domeniu, multe cărţi, precum şi plata parţială a costurilor de cazare şi transport (în anumite condiţii).

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.