Schitul Românesc Prodromu infirmă existenţa unui focar de Covid în Muntele Athos.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Toţi monahii români cu care ne-am consultat, dar şi cei de alte naţionalităţi, au afirmat că nimeni nu este bolnav de Covid-19”, a transmis Arhim. Atanasie Prodromitul, stareţul aşezământului monahal, într-un document oficial, potrivit căruia unii pelerini şi-au anulat vizitele.

Coform documentului citat, surse informaţiei este ”un site vaccinist din Grecia, preluat de un altul, de limbă engleză”.

În presa online s-a scris că peste 1.000 de călugări de pe Muntele Athos s-ar fi infectat cu coronavirus, iar opt dintre ei ar fi murit din această cauză.

Arhim. Atanasie Prodromitul a infirmat acest aspect, întrucât numărul de 1.000 de persoane este foarte mare şi reprezintă aproximativ jumătate din numărul total al călugărilor de pe Muntele Athos.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.