Peste 4.700 de candidaţi înscrişi la proba obligatorie a profilului din cadrul celei de-a doua sesiuni a Bacalaureatului au absentat, marţi, iar alţi 29 au fost eliminaţi pentru fraudă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
"Astăzi, 17 august, s-a desfăşurat proba obligatorie a profilului din cadrul examenului naţional de bacalaureat - proba E).c), sesiunea august - septembrie 2021. Au participat 20.806 candidaţi din totalul celor 25.556 de candidaţi înscrişi. 4.721 de candidaţi au absentat, iar 29 de candidaţi au fost eliminaţi pentru fraudă sau tentativă de fraudă", a transmis, marţi, Ministerul Educaţiei.
 
Subiectele şi baremele de corectare pentru această probă au fost publicate la ora 15:00, pe site-ul subiecte.edu.ro, de către Centrul Naţional de Politici şi Evaluare în Educaţie.
 
Miercuri va avea loc proba scrisă la alegere a profilului şi specializării - E.d), iar joi este programată proba scrisă la Limba şi literatura maternă - proba E.b).
 
Primele rezultate vor fi afişate în 31 august, până la ora 12.00,, prin anonimizarea numelui şi a prenumelui. Contestaţiile pot fi depuse în aceeaşi zi, în intervalul orar 12:00 - 18:00, atât în format fizic, cât şi electronic. În acest sens, candidaţii completează, semnează şi depun/transmit electronic inclusiv o declaraţie-tip în care se menţionează faptul că au luat cunoştinţă că nota acordată ca urmare a soluţionării contestaţiei poate modifica, după caz, nota iniţială, prin creştere sau descreştere. Pentru candidaţii minori, declaraţia-tip este semnată şi de către părinţii/reprezentanţii legali ai acestora.
 
Rezultatele finale, după soluţionarea contestaţiilor (1 - 3 septembrie), vor fi comunicate în 3 septembrie.
 
"Precizăm că procedurile de echivalare şi recunoaştere a competenţelor lingvistice şi digitale, conform metodologiei specifice, se vor desfăşura, la nivelul comisiilor de bacalaureat din unităţile de învăţământ liceal, în intervalul 23 - 31 august", a explicat Ministerul Educaţiei.
 
În total, aproape 39.000 de candidaţi, din care 24.988 din promoţia 2020-2021, s-au înscris pentru a doua sesiune a examenului de bacalaureat, care a început luni, cu proba scrisă de Limba şi literatura română.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.