Principala colaboratoare a guvernatorului New Yorkului Andrew Cuomo, Melissa DeRosa, a demisionat, potrivit presei americane, în contextul în care se strânge laţul în jurul acestui politician, odinioară influent, care ar putea fi nevoit să răspundă penal în justiţie cu privire la acuzaţii de hărţuire sexcuală, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Melissa DeRosa, secretara guvernatorului începând din 2017, a fost prezentată mult timp de către presa newyorkeză drept una dintre cele mai apropiate confidente ale acestuia.

Însă, în scrisoarea de demisie - obţinută de mai multe publicaţii americane, ea declară că ultimii doi ani au fost ”emoţional şi mental grei”.

”A fost cea mai mare onoare a vieţii mele să-i servesc pe locuitorii din New York în aceşti ultimi ani. Rezistenţa, forţa şi optimismul newyorkezilor în momentele cele mai dificile m-au inspirat în fiecare zi”, afirmă ea.

11 ANGAJATE HĂRŢUITE

Demisia lui Melissa DeRosa intervine la doar câteva zile după depunerea unei pângeri penale cu privire la hărţuire sexuală împotriva guvernatorului şi de la publicarea unui raport exploziv în urma unei anchete independente, în care 11 femei îl acuză de fapte similare.

Reclamanta - prezentată în mod anonim sub numele de ”asistenata conducerii nr. 1” în raport - a deplâns mai multe gesturi deplasate şi indecente ale guvernatorului, începând de la sfârşitul lui 2019.

Guvernatorul Andrew Cuomo respinge aceste acuzaţii.

Acest raport copleşitor, publicat la 3 august, aîl acuză pe Andrew Cuomo de faptul că a hărţuit sexual 11 angajate, potrivit unei anchete realizate de către biroul procurorului general al statului New York Letitia James. 

În acest raport, Melissa DeRosa este desemnată că făcând parte dintr-un grup de susţinere care a încearcat să exercite represalii împotriva unei femei care l-a acuzat pe guvernator de hărţuire.

Andrew Cuomo, în vârstă de 63 de ani - guvernator al statului New York începând din 2011, reales în 2014 şi în 2018 - şi-a negat neîncetat vina şi dă asigurări că ”nu a atins niciodată pe cineva în mod nepotrivit şi că nu a făcut avansuri sexuale nepotrivite”.

Plângerea penală depusă împotriva sa dechide calea unei posobile urmăriri penale a guvernatorului, pe care numeroşi aliaţi, inclusiv preşedintele Joe Biden, îl îndeamnă să demisioneze.

Andrew Cuomo face, de asemenea, obiectul unei proceduri în Parlamentul statului New York, care poate conduce la destituirea acestuia.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.