Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) anunţă vineri că nu a stabilit, până în prezent, vreo legătură între vaccinarea împotriva covid-19 şi perturbări ale ciclului menstrual şi recomandă să se adauge trei noi efecte secundare în urma vaccinării cu vaccinul anticovid Johnson & Johnson (J&J), relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cazuri de perturbare a ciclului menstrual - semnalate în urma administrării unei doze de vaccin împotriva covid-19 - au fost examinate de către Comitetul de Evaluare a Riscurilor în domeniul Farmacovigilenţei din cadrul EMA.

Comitetul a cerut noi date producătorilor de vaccin anticovid în vederea evaluării acestei probleme.

EMA recomandă, pe de altă parte, ca riscul trombocitopeniei (un nivel scăzut de trombocite în sânge), vertijului şi acufenelor să fie adăugate la recomandările cu privire la administrarea vaccinului J&J.

Agenţia reiterează însă că beneficiile vaccinării cu vaccinul gigantului farmaceutic american Johnson & Johnson continuă să fie mai mari decât riscurile.

EMA precizează totodată că a ajuns la această concluzie după ce a analizat 1.183 de cazuri de vertij şi 100 de cazuri de acufene.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.