În total 223,8 milioane de persoane care locuiesc în Uniunea Europeană au fost vaccinate cu două doze de vaccin împotriva covid-19, cu o doză - după ce s-au vindecat de boală sau cu un vaccin care se administrează într-o doză unică, reprezentând peste jumătate din populaţia UE, potrivit unui bilanţ realizat de AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Treisprezece dintre cele 27 de state membre UE au depăşit pragul vaccinării complete a 50% din populaţie, inclusiv cele mai populate state din bloc, şi anume Spania (58%), Italia (54%), Franţa (53%) şi Germania (52%).

Statele cu cel mai mare nivel de vaccinare sunt Malta (74%), Belgia (59%) şi Spania (58%).

Statele cu cel mai nivel de vaccinare sunt Bulgaria (14%) şi România (25%).

Aproape 60% din populaţia UE (59,5%) a fost vaccinată cu cel puţin o dozî de vaccin - în total 265,9 milioane de oameni.

RITM MAI PUTERNIC DECÂT ÎN SUA

UE, care continuă să vaccineze într-un ritm susţinut, a depăşit Statele Unite.

La 1 august, 49,7% din populaţia Americii era complet vaccinată, în timp ce 49,8% dintre europeni erau vaccinaţi complet.

La aceeaşi dată, 57,8% dintre americani erau vaccinaţi cu o doză de vaccin, în timp ce în UE 59,3% din populaţie era vaccinată cu o primă doză de vaccin anticovid.

În fiecare zi a ultimei săptămâni, UE şi-a vaccinat 0,6% din populaţie, un ritm care scade, dar care rămâne de trei ori mai mare decât în Statele Unite (0,2%).

Patru vaccinuri sunt aprobate, în prezent, în UE - Pfizer-BioNTech, Moderna, AstraZeneca-Oxford şi Johnson & Johnson.

În afară de aceste vaccinuri, Ungaria şi Slovacia folosesc şi vaccinuri neaprobate de către Agenţia Europană a Medicamentului (EMA), dezvoltate de către Rusia şi China.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.