Cântăreaţa şi compozitoarea americană Tori Amos a anunţat un turneu european pentru 2022 şi un nou album.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Seria de concerte este programată să debuteze la Berlin, pe 16 februarie, şi cuprinde show-uri în Polonia, Austria, Elveţia, Italia, Franţa, Olanda, Danemarca, Norvegia, Belgia, Marea Britanie şi Irlanda.

Împreună cu anunţul făcut pe reţelele de socializare, artista în vârstă de 57 de ani a spus că pregăteşte un nou album şi că fanii vor primi în următoarele săptămâni informaţii despre acesta şi despre un turneu în Statele Unite.

Cel mai recent album al lui Tori Amos este „Native Invader”, apărut în 2017. 

Mai recent, în mai 2020, ea a lansat cartea de memorii „Resistance”, care explorează cele trei decenii de carieră muzicală a ei. 

Myra Ellen Amos, născută pe 22 august 1963, în Carolina de Nord, este cântăreaţă, pianistă şi compozitoare. A fost liderul formaţiei Y Kant Tori Read, în anii 1980. A debutat solo cu albumul „Little Earthquakes”, în 1992, şi este recunoscută pentru piese precum „Crucify", „Cornflake Girl", „Caught a Lite Sneeze" şi „Hey Jupiter".

Nominalizată de opt ori la premiile Grammy, Tori Amos a fost inclusă în 2012 în North Carolina Music Hall of Fame. Cunoscută pentru proiectele sale umanitare, ea este co-fondator al RAINN, organizaţie care luptă împotriva abuzurilor sexuale. Artista a concertat de două ori la Bucureşti, în 2007 şi 2014.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.