Dan Barna a declarat, după ce Partidul Acţiune şi Solidaritate al preşedintelui Maia Sandu a câştigat detaşat alegerile parlamentare anticipate organizate duminică, că direcţia pro-europeană a Republicii Moldova devine explicită şi foarte clară.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Atunci când cetăţenii decid să iasă la vot, direcţia pro-europeană a Republicii Moldova devine una explicită şi foarte clară. Felicit PAS, felicit pe preşedintele Maia Sandu pentru acest rezultat extraordinar care redeschide şansa Republicii Moldova de a veni mai aproape de ceea ce înseamnă Uniunea Europeană şi de a deveni un partener şi un actor şi un membru al acestei construcţii europene care asigură pace şi dezvoltare de atâţia ani în Europa”, a afirmat Dan Barna, la încheierea şedinţei de luni a conducerii USR PLUS.

El a reamintit că pentru Republica Moldova este disponibil un pachet de 600 milioane euro, însă care era condiţionat de existenţa unor reforme.

„Iată, într-adevăr, din acest moment premisele şi condiţiile politice asumarea unor reforme devin realitate. Mesajul pe care Maia Sandu şi partidul PAS l-au transmis în Republica Moldova în această campanie a fost unul de deschidere, a fost unul pro-european, a fost unul de dezvoltare euroatlantică şi iată că acest mesaj a fost înţeles şi susţinut de către cetăţenii Republicii Moldova pe care îi felicit pentru această opţiune şi pentru acest rezultat. În acest context, ajutorul şi suportul pe care Guvernul României l-a acordat sunt convins că va deveni unul mai consistent, tocmai pentru a sprijini Republica Moldova în aceste reforme necesare care vor fi susţinute”, a completat vicepremierul. 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.