Inspectoratul Teritorial de Muncă Constanţa deschide o anchetă în urma exploziei de vineri, de la Rafinăria Petromidia, urmată de un incendiu, care a fost soldată cu un mort şi cinci răniţi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Şeful Inspectoratului Teritorial de Muncă din Constanţa, Eugen Bola, a declarat, pentru News.ro, că o echipă din cadrul instituţiei s-a deplasat la faţa locului, menţionând că ancheta va fi coordonată de către Inspecţia Muncii Bucureşti. 
 
“Fiind vorba de un accident colectiv de muncă, deci cu mai mult de trei persoane, Inspecţia Muncii Bucureşti numeşte o comisie, deja a fost numit preşedintele comisiei. Din comisie vor face parte şi colegii mei care au fost astăzi acolo”, a precizat Eugen Bola. 
 
O explozie urmată de incendiu s-a produs, vineri, în jurul orei 12.16, la Rafinăria Petromidia, iar în aproximativ opt minute de la primirea apelului, pompierii au ajuns la faţa locului şi au constatat că incendiul se manifesta cu flacără deschisă şi degajări mari de fum.
 
În urma acestui eveniment, două persoane cu arsuri pe 45%, respectiv 35% din suprafaţa corpului au fost transportate cu două elicoptere SMURD la Spitalul Clinic de Urgenţă Bucureşti, două persoane cu diverse  traumatisme au fost duse la spital, iar un bărbat care suferise arsuri minore a refuzat transportul la o unitate spitalicească. De asemenea, o persoana dispărută  a fost găsită decedată. 
 
ISU a precizat că incendiul a fost stins în jurul orei 15, dar că echipajele de intervenţie acţionează pentru răcirea zonei de ardere, în scopul eliminării posibilităţii de reaprindere.
 
Pentru gestionarea acestei situaţii de urgenţă, au acţionat aproximativ 120 de pompieri din cadrul mai multor inspectorate pentru situaţii de urgenţă judeţene, în sprijinul pompierilor constănţeni deplasându-se forţe din cadrul ISU Călăraşi, ISU Galaţi, ISU Vrancea, ISU Ialomiţa, ISU Tulcea, ISU Brăila.
 
 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.