Şapte echipe româneşti, patru masculine şi trei feminine, îşi vor afla vineri adversarele din cupele europene la volei, la tragerea la sorţi din Luxemburg.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În Liga Campionilor, campioana României la masculin, Arcada Galaţi, va juca tururi preliminare, în timp ce la feminin nu s-a înscris nicio echipă din ţara noastră. Meciurile din tururile preliminare vor începe în 21-23 septembrie.

În Cupa CEV masculină vor participa două echipe româneşti, adică SCM Zalău şi Dinamo Bucureşti, iar Steaua Bucureşti va evolua în Challenge Cup. De asemenea, la feminin, Volei Alba Blaj va juca în Cupa CEV, iar CS Medgidia şi CSM Lugoj în Challenge Cup.

Tragerea la sorţi pentru primele trei tururi va avea loc vineri, de la ora 13.30, în Luxemburg. Ulterior, optimile de finală vor fi decise la tragerea la sorţi din 24 septembrie (Slovenia).

Potrivit CEV, premiile în cupele europene din sezonul 2021-2022, care sunt egale la masculin şi feminin, se situează între 2.000 de euro (învinsa din primul tur) şi 500.000 de euro (câştigătoarea trofeului) - Liga Campionilor; între 15.000 de euro (învinsa din sferturi) şi 80.000 de euro (câştigătoarea trofeului) - Cupa CEV şi între 10.000 de euro (învinsa din sferturi) şi 50.000 (câştigătoarea trofeului).

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.