Una dintre cele mai importante invenţii ale lumii moderne în materie de iluminat este tehnologia LED. Această tehnologie a devenit în timp, din ce în ce mai populară, în principal datorită faptului că rezistenţa becurilor în timp este crescută, iar preţurile sunt mult mai convenabile.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Astăzi, tehnologia LED este deosebit de diversificată, comparativ cu începuturile sale.

Câteva variante ale tehnologiei LED pe care trebuie să le cunoşti


Descoperită iniţial în anul 1920 de către cercetătorul rus, Oleg Vladimirovich Losev, tehnologia LED îşi găseşte utilitatea practică în 1962, becurile fiind folosite ca indicatoare pentru anumite dispozitive şi maşinării. În acel stadiu, lumina LED nu putea fi folosită pentru altceva, deoarece nu era îndeajuns de puternică. După anul  În 1995, apar primele becuri led de capacitate mare,  albe şi albastre, inventate de laureatul Nobel pentru Fizică, japonezul Shuji Nakamura.

Variante de iluminat

Becuri

Este bine cunoscut faptul că ledurile sunt eficiente atât din punct de vedere al rezistenţei, cât şi al energiei consumate, iar specialiştii anunţa că ele sunt tehnologia viitorului. În plus, acestea sunt extrem de versatile şi pot fi achiziţionate pentru casă, cât şi pentru birou.

Fiind o variantă eficientă în orice situaţie, acestea sunt alese şi pentru exteriorul locuinţei, în special pentru iluminarea curţilor pe timp de noapte.

Benzi

Deşi benzile LED sunt relativ nou-apărute, ele au devenit în scurt timp una dintre variantele preferate de mulţi oameni. La fel de economice precum orice altă metodă de iluminat care foloseşte tehnologia LED, benzile sunt preferate de persoanele care îşi doresc să fie înconjurate de multă lumină fără să plătească prea mult.

Lămpi
În acest moment există mai multe modele de becuri sau corpuri de iluminat din care poţi alege, însă cele mai căutate tipuri sunt lămpile smart.

Printre variantele de lămpi smart deosebit de populare sunt cele care beneficiază de senzor de mişcare. Această caracteristică le face ideale pentru iluminatul holurilor, anexelor sau verandelor.

O altă variantă extrem de populară este cea de lampă de tip ring-light. Aceasta este foarte des folosită de fotografii profesionişti sau de makeup-artişti, dar se pot bucura de ea şi amatorii de selfie-uri sau de filmulete pentru social media.

Poţi găsi mai multe variante de lămpi smart în magazinul de specialitate Gave.ro, cunoscut pentru calitatea produselor şi preţurile accesibile.

În concluzie, fie că iţi doreşti să reduci costurile energiei electrice, fie că iţi doreşti să ai mai multă lumină, tehnologia LED este opţiunea ideala atât pentru propria locuinţă sau curte, cât şi pentru iluminarea unor spaţii mai mari, precum halele sau clădirile de birouri. Variantele dintre care poţi alege sunt numeroase, iar specificaţiile fiecăreia dintre ele pot fi indicatori importanţi pentru a alege cea mai buna opţiune pentru nevoile tale.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.