Două primării din judeţul Prahova au primit amenzi de câte 50.000 de lei din partea comisarilor Gărzii de Mediu în urma unor controale în care s-a constatat că reprezentanţii administraţiilor locale au abandonat în spaţii neconforme deşeuri provenite din construcţii, deşeuri de electrocasnice sau chiar deşeuri menajere. Comisarii au amendat şi două firme pentru acelaşi tip de abateri.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Una dintre administraţiile locale amendate cu 50.000 este cea din comuna Puchenii Mari, transmite Garda de Mediu Prahova.
„În urma verificărilor, s-au constatat abandonări masive de deşeuri rezultate din construcţii/demolări, dee-uri, menajere şi asimilabile acestora pe o suprafaţă de aproximativ 350 metri pătraţi, ce au fost împinse cu buldoexcavatorul spre Fondul Forestier ce aparţine Ocolului Silvic Ploieşti. Primăriei Puchenii Mari, i-au fost  dispuse măsuri de salubrizare a zonelor afectate , de supraveghere a zonelor vulnerabile , pentru evitarea situaţiilor care pot conduce la depozitării necontrolate de deşeuri”, a scris,pe Facebook, Garda de Mediu.
Şi administraţia oraşului prahovean Urlaţi a primit amendă pentru aceeaşi abatere, primăria fiind obligată să salubrizeze zona în care a aruncat gunoi şi să trimită deşeurile în zone autorizate pentru depozitarea acestora. 
„Cu ocazia controlului efectuat în data de 30.05.2021 şi 31.05.2021, pe raza localităţii Urlaţi, comisarii de mediu au constatat pe malul stâng al râului Cricovul Sărat,  abandonări de diferite tipuri de deşeuri, cu preponderenţă deşeuri menajere, din construcţii-demolări, acoperite cu pământ şi nisip”, a scris Garda de Mediu Prahova. 
Tot la Urlaţi, reprezentanţii unei cofetării au fost amendaţi cu 47.000 de lei după ce au trimis, cu o căruţă, deşeuri de carton, plastic şi cutii din metal pentru a fi abandonate pe spaţiul public.
Totodată, în oraşul Mizil comisarii de mediu au constatat, în urma unui control făcut la finalul lunii mai, că o societate  cu domeniul de activitate - fabricarea echipamentelor de ventilaţie si frigorifice, exclusiv a echipamentelor de uz casnic, a abandonat deşeuri din demolări ţi construcţii şi deşeu de grajd pe malul drept al pârâului Istău
Garda de mediu a sancţionat operatorul economic cu amendă în valoare totală de 40.000 lei şi a dispus eliminarea deşeurilor abandonate şi igienizarea malului pârâului Istău.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.