Poporul taiwanez nu va uita niciodată reprimarea chineză a revoltei în favoarea democraţiei din Piaţa Tiananmen, în urmă cu 32 de ani, anunţă vineri preşedinta taiwaneză Tsai Ing-wen, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Taiwanul foloseşte de obicei comemorarea masacrului din Piaţa Tiananmen pentru a critica China şi a o îndemna să-şi asume responsabilitatea.

China consideră Taiwanul drept o parte a teritoriului chinez.

Vineri se împlinesc 32 de ani de când armata chineză a deschis focul împotriva a mii de studenţi adunaţi în Piaţa Tiananmen, pentru a cere între altele libertatea de exprimare şi dreptul de a manifesta.

Regimul comunist al lui Xi Jinping interzice orice comemorare publică a masacruui de la Tiananmen.

”Cred că toţi taiwanezii care sunt mândri de libertatea lor şi dedemocraţia lor nu vor uita nciodată această zi şi că vor rămâne ferm ataşaţi credinţei lor, fără să fie zdruncinaţi de provocări”, scrie într-un mesaj postat pe Facebook preşedinta taiwaneză Tsai Ing-wen.

Biroul chinez Afacerilor Taiwaneze acuză, într-un mesaj transmis Reuters, Guvernul taiwanez de ”defăimarea şi atacarea” Chinei.

Beijingul îndeamnă Taipeiul să se concentreze asupra luptei împotriva pandemiei covid-19.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.