Vietnamul a descoperit o nouă variantă a virusului SARS-CoV-2 care cauzează boala covid-19, care se transmite în mod rapid - prin aer -, scrie vineri presa vietnameză de stat, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Am descoperit o variantă hibridă care combină virusul indian şi virusul britanic”, a anunţat sâmbătă, într-o reuniune la nivel naţional pe tema pandemiei covid-19 ministrul vietnamez al Sănătăţii Nguyen Thanh Long.

În afara unei circulaţii accentuate, ”concentrarea virusului în gât şi salivă creşte rapid, iar acesta se răspândeşte foarte rapid în mediul apropiat”, anunţă Guvernul vietnamez.

Vitnamul a fost recent foarte afectat de pandemie.

Majoritatea celor 6.700 de contaminări cu noul coronavirus şi a celor 47 de morţi din cauza covid-19 au fost raportate începând din aprilie.

Acest anunţ intervine în contextul în care Vietnamul se confruntă cu un nou val de contaminări, pe mai bine de jumătate din suprafaţa ţării, inclusiv în zone industriale şi oraşe mari precum Hanoi şi Ho Chi Minh.

Ministrul nu a preczat numărul de cazuri atribuite acestei noi variante, ale cărei caracteristici urmează să fie publicate în curând, pentru a fi adăugat hărţii variantelor în lume.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.