Facebook nu va mai cenzura mesaje care afirmă că SARS-CoV-2 a fost creat de către om sau în urma unei manipulări în laborator, după ce, de la începutul pandemiei covid-19, reţeaua de socializare a încercat să încadreze dezbaterea pe platformă şi a suprimat numeroase ipoteze considerate teorii ale complotului, scrie site-ul de ştiri Politico.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ideea că SARS-CoV-2 ar fi fost creat printr-o intervenţie umană era cenzurată din februarie de către Facebook, însă în urma unor declaraţii recente ale unor cercetători cu privire la acest suboect, reţeaua de socializare îşi schimbă poziţia.

Potrivit unui reprezentant Facebook, contactat de site-ul de ştiri Politico, mesajele în care se afirmă că virusul a fost creat de către om nu vor mai fi suprimate automat.

”În lumina unor anchete în curs cu privire la originea covid-19 şi în urma unor consultări cu experţi în sănătate publică, nu vom mai suprima, pe aplicaţiile noastre, afirmaţia potrivit căreia (boala) covid-19 este fabricată de către om”, declară un purtător de cuvânt al gigantului.

Reţelele de socializare sunt vizate, de un an de zile, de presiuni ale unor puteri publice care vor să încadreze discuţiile pe tema epidemiei.

Facebook este prima reţea de socializare care îşi revizuieşte criteriile prin care defineşte ceea ce ţine şi ceea ce nu ţine de complot.

Administraţia preşedintelui american Joe Biden pare să fie principalul motor al acestei schimbări.

Şeful statului american Joe Biden a anunţat miercuri că, în acest stadiu, există doar două teorii plauzibile, potrivit cărora virusul fie provine de la un animal, fie dintr-un ”accident de laborator”.

Gigantul tehnologic al lui Mark Zuckerberg deschide calea, însă Twitter şi YouTube par să nu aibă în vedere să-şi schimbe politica de moderare cu privire la acest subiect.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.